לחם מחמצת הוא לחם אשר הוכן באמצעות שמרים טבעיים, שגודלו משמרי בר הנמצאים באוויר,
על קליפות של פירות כמו צימוקים ועל קליפות חיטה שנמצאות בקמח, בזכות האכלה שלהם בתערובת קמח ומים.
בניגוד לשמרים תעשייתיים, שמרי המחמצת, או בשמם “שאור”,
לא עברו התערבות כימית של אדם אלא רק טיפול מסור המלווה בסבלנות רבה.
בְּרִיּוֹשׁ (בצרפתית: Brioche) הוא מאפה מהמטבח הצרפתי עשוי מבצק שמרים עשיר במיוחד,
שתכולת הביצים והחמאה הגבוהה שבו מעניקה לו פנים רך ואוורירי.
לבריוש קרום כהה, מוזהב ומבריק מהברשת ביצים או לעיתים ביצים בתוספת חלמונים.
מַחֲמֶצֶת שְׂאוֹר היא תרבית סימביוזית של שמרי בר וחיידקים מהסוג אצידופילוס,
לקטובצילוס וחיידקים נוספים אחרים, העשויה קמח ומים ומשמשת בעיקר להתפחת בצק.
לחמים העשויים מחמצת שאור נקראים לחמי שאור או לחמי מחמצת והם מאופיינים
בטעם וריח העשוי להזכיר חומץ או יוגורט (בהתאם לתנאי ההחמצה),
כתוצאה מחומצה לקטית וחומצה אצטית שמייצרות הבקטריות בתהליך התסיסה ההומולקטית.
בְּרִיּוֹשׁ (בצרפתית: Brioche) הוא מאפה מהמטבח הצרפתי עשוי מבצק שמרים עשיר במיוחד,
שתכולת הביצים והחמאה הגבוהה שבו מעניקה לו פנים רך ואוורירי.
לבריוש קרום כהה, מוזהב ומבריק מהברשת ביצים או לעיתים ביצים בתוספת חלמונים.
עוגת קינמון קלאסית בעבודת יד
קרואסונים קלאסיים טריים בכל בקר
אצלינו ניתן לרכוש סופגניות בכל ימות השנה!
עוגת שוקולד קלאסית עם שוקולד נוטלה
עדן מצליח
אנו מבצעים הזמנות ומשלוחים לחברות גדולות,
חברות הסעדה, חברות קייטרינג, בתי ספר וארגונים גדולים.
ניתן להזמין מאיתנו כל כמות בהזמנה של 24 שעות מראש.